Straatbeeld

Nieuwsbrief februari

Februari 2017

Zeven jaar geleden startte de ontwikkeling en realisatie van misschien wel het mooiste nieuwbouwproject van Arnhem-Noord: Saksen Weimar. Op een bijzondere locatie met een roemruchte historie,  een wijk verdeeld over zeven fases, samen met de bewoners vormgegeven. Eind 2016 werd de laatste van de 207 koopwoningen verkocht.

 

Leef Noord!

Team Saksen Weimar

 

OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING

Saksen Weimar ging in 2010 van start met de ontwikkeling van fase 1. De woningmarkt zat in een dip en de crisis liet zich overal voelen. Wij zagen toekomst in het project en voortvarend werden de oude kazernegebouwen omgetoverd tot eigentijdse woon-werkwoningen en bedrijfspanden. Tegelijkertijd realiseerden we voor woningcorporatie Vivare een modern complex met 72 huurwoningen. De animo voor deze locatie bleek overweldigend. In fase 1 is nog ruimte voor ca. 28 appartementen, dus mogelijk kunnen wij nog meer mensen een thuis geven in een appartement op Saksen Weimar.

PREVIEW IN WITTE VILLA

In december 2011 werd voor fase 2 van Saksen Weimar een informatiebijeenkomst gehouden in de Witte Villa in Park Sonsbeek. Tijdens deze drukbezochte Preview vroegen wij aan de maar liefst 300 aanwezigen hoe zij wilden wonen op Saksen Weimar. Met al die persoonlijke woonwensen gingen we aan de slag. In het voorjaar van 2012 ging fase 2 in verkoop tijdens het Saksen Weimar Café op de bouwlocatie. Het aantal inschrijvingen overtrof al onze verwachtingen.

Saksen Weimar

EEN ECHT NOORD-ARNHEMSE WIJK

De fases die volgden mochten op misschien nog wel meer belangstelling rekenen. We bleven toekomstige bewoners vragen naar hun woonwensen en zorgden er ondertussen voor dat de beloftes die we vooraf hadden gedaan, ook waar werden gemaakt. Zo ontstond stukje bij beetje een echt Noord-Arnhemse wijk met speelse hoogteverschillen, veel groen en een grote variëteit aan woningen. Op een steenworp afstand van de gezellige Arnhemse binnenstad.

HET LAATSTE HOOFDSTUK

Fases 2, 3 en 4 zijn inmiddels bewoond en fase 5 wordt bijna opgeleverd. Het bouwrijp maken van fase 6 is gestart en voor fase 7, de laatste fase met koopwoningen, starten we rond de zomer met de grondwerkzaamheden. In 2018 verdwijnen de bouwhekken en keten en zullen alle woningen zijn opgeleverd. Het laatste hoofdstuk van een succesverhaal, dat mede mogelijk werd gemaakt dankzij het enthousiasme en de betrokkenheid van alle bewoners en onze partners.

Saksen Weimar