Mulleners en mulleners

Architectuur, Arnhems Blond

Ton Mulleners van Mulleners + Mulleners Architecten heeft zich in het ontwerp van de woningen op Saksen Weimar laten inspireren door de buitens en jachtbuitens die veel gevonden worden aan de toegangswegen tot de stad.

Zij worden vaak gekenmerkt door witte gevels met rode baksteen spekbanden, grote raampartijen met roede verdeling en schilderwerk in gebroken wit en wit, ook wel ‘Arnhems Blond’ genoemd. Ton Mulleners past voor fase 5 architectuurstijlen toe die net even iets anders zijn dan in de voorgaande fases. Een moderne variant en klassieke variant. Hiernaast kunnen de gevels in een ander soortige baksteen en in keimwerk (witte gevel) worden uitgevoerd. Hierdoor ontstaat er een gevarieerd straatbeeld zoals wij dat kennen in Arnhem-Noord.

Modern
De moderne woningen hebben een strakke belijning en kenmerken zich door grote vierkante en horizontale raampartijen met een verfijnde detaillering en verdiepte negge. Hiernaast komen op een paar prominente plaatsen strakke witte kaders rondom de ramen die op de gevel liggen. De moderne baksteengevel krijgt een stoere steen. Door de verdiepte negge te accentueren met een wit gekleurd aluminium kader, wordt deze nog meer benadrukt en ontstaat een strakke gevel.

Klassiek
De woningen van klassiek architectuur hebben dikke houten kozijnen met roedes in de ramen en de kozijnen liggen voor in de gevel. De woningen hebben een brede dakoverstek met gootklossen. In het metselwerk worden spekbanden toegepast en rondom de kozijnen rollagen. De baksteengevels worden uitgevoerd in een rood/paarse handvorm baksteen.

 

Vrijstaande woningen
 

Vrijstaande woningen


Afbeelding klassiek, 
baksteen 

Bekijk deze woning

 

Twee-onder-een kapwoningen

Twee-onder-een kapwoningen
Afbeelding modern, 
baksteen

Bekijk deze woning

Hoekwoningen
 

Hoekwoningen


Afbeelding klassiek,
keim

Bekijk deze woning 

Tussenwoningen
 

Tussenwoningen


Afbeelding modern,
Baksteen

Bekijk deze woning