Saksen weimar

thuis in arnhem-noord

In het weekend blijven we thuis.

Leef noord!

Alles op fietsafstand!

De nieuwe wijk Saksen Weimar ligt in Arnhem-Noord op de stadsrand van de Veluwe en telt 360 graden groen om zich heen.

Zoals de stadsparken Klarenbeek en Sonsbeek met het jaarlijkse gezellige Sonsbeek Avenue. Om de hoek strijk je neer bij Hoogte 80 vanwaar je al het mooie van Arnhem-Noord kunt overzien.

Op een mooie zomerochtend fiets je in vijf minuten fluitend naar de stad voor je eerste verse croissant en een espresso. Even langs Hofleverancier slagerij J.J. Evers voor een ambachtelijk stukje vlees en een rondje over de markt voor de beste groente en fruit van Leijser. Daarna slenter je eindeloos langs de typisch Arnhemse winkels, terrassen en restaurantjes.

Alles dichtbij
Sportliefhebbers vinden gegarandeerd wat ze zoeken. Wandelen, hardlopen of mountenbiken over de uitgestrekte Veluwe om de hoek? Of bij sportcentrum Valkenhuizen, direct naast Saksen Weimar. Van atletiek, zwemmen en fitness tot alle denkbare balsporten. En voor de kinderen heb je de keuze uit verschillende scholen en opvangmogelijkheden op fietsafstand!

Uitvalswegen
De locatie wordt omsloten door de Apeldoornseweg, de Weg Achter het Bos en de Monnikensteeg, met geel aangegeven. De eerste woningen komen op het roze gekleurde deel. En wil je Arnhem-Noord eventjes verlaten? De Apeldoornseweg leid je in enkele minuten naar de snelwegen A12 (Utrecht-Oberhausen) en A50 (Zwolle-Eindhoven). De bus stopt voor de deur en het treinstation ligt op vijf minuten. Maar ongetwijfeld met het gevoel héél snel weer terug te willen keren naar Arnhem Noord!

 

Bekijk de kaart